loading

AKTUALITY

NOVÁ SEZONA PŘINESE KOMEDIE, MUZIKÁLY, DRAMATA I PŘÍBĚHY PRO DĚTI

01.09.2022

Po pěti novinkách připraví divákům v sezoně 2022/2023 umělecké soubory na České a Polské scéně Těšínského divadla. Loutková Bajka chystá tři nové
tituly. Čím se chystáme překvapit diváky? První premiéra České scény spatří světlo světa už za pár dní, v sobotu 10/9/2022 poprvé zahrajeme muzikál Divá Bára podle románu Boženy Němcové v režii Stanislava Slováka. O měsíc později, v říjnu, to bude další, tentokrát komorní muzikál pro čtyři herce Miluju tě, ale…. V lednu 2023 nabídka České scény pokračuje komedií Splašené nůžky, v březnu pašijovou hrou Komedie o umučení a slavném vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista. A sezonu český umělecký soubor ukončí poslední novinkou, adaptací románu Anna Karenina – uvedeme ji v květnu 2023.
Ještě na konci minulé sezony, v červnu, jsme na Polské scéně uvedli první novinku té právě nadcházející, drama Szklana menażeria (Skleněný zvěřinec) Tennesseeho Williamse. Velkému očekávání diváků se už teď těší Krzywy kościół (Šikmý kostel), drama podle románu Karin Lednické. Premiéru připravujeme na 22/10/2022. Do roku 2023 polští kolegové vkročí lednovou premiérou komedie Żołnierz królowej Madagaskaru (Voják madagaskarské královny), pokračovat budou březnovým uvedením shakespearovské komedie Miarka za miarkę (Něco za něco) a sezonu uzavřou květnovou premiérou českému publiku dobře známých Zelenkových Opowieści o zwyczajnym szaleństwie (Příběhy obyčejného šílenství).
Loutkoherci z Bajky uvedou 30/9/2022 dětské představení Barvy/Barwy plné světel, nálad a experimentů. V následujícím měsíci, 21/10/2022, zahrají v polskojazyčné premiéře 20 000 mil podmorskiej żeglugi (20 000 mil pod mořem) Julese Vernea. Na únor a březen 2023 připravují zpracování Poláčkovy knížky Bylo nás pět / Było nas pięciu a na přelom května a června pohádku Nebeská tkadlena / Tkaczka chmur.

ARCHIV AKTUALIT