loading

AKTUALITY

Šijeme roušky!

18.03.2020


Roušky z divadla podpoří dialýzu a potřeby Moravskoslezského kraje!
 
Od včerejška organizují šití roušek také v krejčovské dílně Těšínského divadla. Rozběhnutí akce napomohlo otevření obchodu s látkami. „Musela jsem vystát asi hodinovou frontu. Všichni, s nimiž jsem v ní čekala, nakupovali materiál právě k šití roušek,“ uvádí vedoucí krejčovny Karin Szostoková.
 
Už včera Těšínské divadlo zaznamenalo žádost o pomoc z Nemocnice Český Těšín. Tamní dialýza nutně potřebuje roušky pro pacienty i zaměstnance.
 
Roušky jsou momentálně velmi nedostatkovým materiálem, nutné jsou zejména v „první linii“. Pomoc v regionu organizuje především Moravskoslezský kraj, který je zřizovatelem Těšínského divadla. Další produkce tak poputuje právě na tamní úřad, který je rozdělí podle aktuální potřeby.
 
„Jsme tu čtyři, další kolegyně šije doma. Neumíme zatím říct, jaká bude naše denní produkce, přesto víme, že každá rouška se počítá,“ nechce se už dotazy nechat rušit vedoucí krejčová Karin Szostoková.
 
Materiál se musí nastříhat, začistit, zažehlit, sešít a doplnit šňůrkami. Jejich výroba bude pokračovat tak dlouho, jak to bude nutné.

 

Bohužel ale nejsme schopni uspokojit poptávku jiných subjektů. Děkujeme za pochopení a děláme co můžeme. 
                                                
 
Iva Lupková / tajemnice uměleckého provozu

EDIT: 

V souvislosti s šitím roušek v krejčovně TD důrazně upozorňujeme veřejnost, že platí omezení pohybu. Prosíme, abyste do TD nevolali a nechodili. Roušky, které se v divadle šijí, jsou určeny pouze pro ty, kteří jsou v práci (vrátní, krejčové, administrativa) a pro pacienty nemocnic a zaměstnance našeho zřizovatele. Produkce je malá a nemůžeme tedy uspokojit vaše požadavky. Prosíme, buďte tolerantní a ohleduplní a dodržujte platná nařízení. Ústa a nos lze ochránit i jinak než rouškou, ani my je nemáme k dispozici. Šijeme si je sami doma nebo se chráníme šátky.

ARCHIV AKTUALIT